Nieuw in ons programma !!!

 

Veel gestelde vragen zonwering en rolluiken:

Hoe werken wij?

Betaling

Hoe zit de garantie in elkaar?

Hoe kan ik de zonwering afstellen?

Hoe sluit ik de motor aan en regel ik de afstelling?

Waarom hebt u zonwering nodig?

Levert Zonwering-online dezelfde kwaliteit als de zonweringsspecialist?

Kan ik zelf een doek vervangen?

Welke kleur kan ik het beste kiezen?

Kan het doek schimmelen?

Hoe kan ik mijn zonwering onderhouden en schoonmaken?

Hoe werken wij?

Online zonweringsportaal www.zonwering-online.be betrekt haar spullen bij toonaangevende fabrikanten op het gebied van binnen-  en buitenzonwering. Door onze ervaring, kennis en inkoopvolume, kunnen we u kwaliteit aanbieden voor een lage prijs.

Voor onze online showroom hebben we een assortiment samengesteld gebaseerd op kwaliteit en montage- en afstellingsgemak. De zonwering die wij leveren is voor de goede doe-het-zelver probleemloos en gemakkelijk te monteren. Om u daarbij te ondersteunen vindt u op deze website alle noodzakelijke documentatie. (Zie tab "montageadvies")
Wij maken goede zonwering bereikbaar voor iedereen. Of u nu op zoek bent naar een mooi knikarmscherm voor uw terras, sfeer en schaduw creërende uitvalschermen, verticale screens of binnenzonwering om uw meubels te beschermen of rolluiken voor isolatie en bescherming, bij www.zonwering-online.be bent u aan het juiste adres!

terug naar boven

Betaling:

Er kan op vier manieren worden betaald:

-1- Vooruitbetaling door bankoverschrijving. U ontvangt van ons een gespecificeerde bevestiging van uw bestelling en u doet een bankoverschrijving. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, zetten we uw bestelling in gang.

-2- Betaling via Pay-Pal. Uw bestelling wordt direct in gang gezet na bevestiging van de betaling door Pay-Pal.

-3- Kreditcard. Uw bestelling wordt direct in gang gezet na bevestiging van de betaling

-5- Betaling onder rembours, u betaalt bij aflevering. Op uw bestelling komt een extra toeslag van € 25,-.

U hebt 2 x 24 uur om uw bestelling te annuleren. Wij zullen uw eventueel gedane betaling per omgaande terugboeken.

terug naar boven

Vijf jaar garantie


Zonwering-online garandeert haar producten op materiaal en/of fabricagefouten mits deze producten op de juiste wijze zijn gemonteerd en worden toegepast. Onze verplichting hierin betreft het repareren of vervangen van defecte materialen of onderdelen.

De basis voor garantie zijn de algemene Europese regels met betrekking tot levering aan consumenten. Deze garantie omvat twee jaar volledige garantie op het product op aantoonbare productiefouten.

Indien er zaken geclaimd worden, dan worden er kosteloos of nieuwe of vervangende onderdelen gestuurd of gerepareerd of haalt zonwering-online het product retour voor reparatie. Zonwering-online vergoedt het door ons georganiseerde vervoer, andere kosten, zoals demontage bij u aan huis en installatie, worden door ons niet vergoed en georganiseerd. Voor de retourzending dient het product gedemonteerd en zorgvuldig verpakt door u gereed gelegd te worden voor afhaling voor transport.

Zonwering-online breidt deze garantie uit tot vijf jaar voor alle onderdelen waarvan redelijker wijze verwacht mag worden dat de kwaliteit ruimschoots voldoende moet zijn om deze vijf jaar te behalen. De garantie betreft dan de onderdelen, demontage bij zonwering-online en de productietijd. Demontage bij u aan huis, transport en installatie zijn van vergoeding uitgesloten.
Ook voor motoren en besturingsonderdelen geldt deze vijfjarige garantie.

Garantie geldt niet voor zaken die aan normale slijtage onderhevig zijn zoals bijvoorbeeld doek en lamellen pantser.
Betreft het klachten als lichte verkleuringen aan het acryldoek of wafelvorming, dan verwijzen wij u naar de algemene informatie acryldoeken zoals de brancheverenigingen die verstrekken.

Wij behandelen uw garantie aanvraag als een claim. Daarvoor is het belangrijk dat u exact opgeeft welk ordernummer en referentie het betreft. Wij kunnen anders uw aanvraag niet in behandeling nemen.
Bij een aantal producten kunnen we u verzoeken het product of het onderdeel naar ons te retourneren alvorens we tot herlevering over zullen gaan.

Uw zonwering is geen regenscherm en is bij windweerstandsklasse 2 maximaal geschikt tot windkracht 5. Schade door blootstelling aan hardere wind (stoten), storm, regen en sneeuw, vallen niet onder de garantie.

Wij verlenen geen enkele garantie betreffende de montage, wij verkopen alleen producten zonder montage!. Zelf zult u moeten beoordelen of het montage oppervlak geschikt is voor de montage van de zonwering. Wij adviseren slechts in de keuze van de steunen en bevestigingsmiddelen. Bij twijfel dient u altijd een deskundige te raadplegen.

De garantie omvat niet de schade veroorzaakt door ongelukken, veranderingen, blootstaan aan bepaalde weerselementen, misbruik, gemotoriseerde hulpmiddelen en fouten wegens meten, montage, reiniging of onderhoud.

De garantie dekt niet de staat noch de schade als resultaat van het verwijderen van het product.

De garantie is exclusief en in plaats van alle andere verplichtingen, aansprakelijkheden en waarborgen. In geen enkele geval zal Zonwering-online aansprakelijk zijn voor incidentele- of gevolgschade, noch voor directe of indirecte schade, verliezen of onkosten dan ook.

De garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke rechten van de consument die in de nationale wet vastgelegd zijn.

terug naar boven

Afstelling zonwering

Van alle producten zijn de montage handleidingen weergegeven onder de tab montage advies. Deze zijn in principe geschreven voor de vakman, maar ook de handige DHZ-er moet er mee overweg kunnen. Daar zijn onze producten immers op geselecteerd!

Wat vaak moeilijk blijkt te zijn is het gewicht en de onhandelbaarheid van de zonwering. Als u voldoende mankracht mobiliseert en hulpmiddelen regelt, dan is dat goed te ondervangen.

Zorgt u ook voor goed gereedschap en de juiste boren. Let ook op of u nu wel of juist niet (bij holle stenen) met een slagboormachine moet werken.  

Mocht u vragen hebben, dan zullen we u met raad en daad bijstaan. Het handigste zal dat werken via de email: info@zonwering-online.be.

terug naar boven

Aansluiting en afstelling motor


Afstelling:
De motor is in de fabriek afgesteld. Alleen wanneer de afstelling is verlopen of niet naar uw zin is, kunt u dit wijzigen.
Ook wanneer u meerdere afstandsbedienings producten besteld heeft, zult u hiervoor zelf de instellingen van vast moeten leggen. Onder de tab Montage advies / Afstelling motoren staan hiervoor de details.

Aansluiting:

Wanneer u een produkt met motor hebt besteld, dient u zelf de motor  voor afstandbediening (=type RTS standaard met 5 m snoer wit, rolluiken 1,5 m zwart) van een randaarde stekker te voorzien.
Bij een motor met schakelaar (standaard 3 m snoer, type Solus 2 m) leveren we 3 m snoer met aangegoten stekker bij,

LET OP: het vast aansluiten op de huisinstallatie mag alleen door vakspecialisten plaatsvinden.

terug naar boven

Waarom zou ik zonwering kopen?

Zonwering koop je om allereerst jezelf te beschermen tegen de zon en de agressie van de uv-straling. Door het terras uit te rusten met een zonnescherm geeft je jezelf extra leefruimte en profiteer je volop van het buitenleven. Je creeert meerwaarde aan je huis en geeft er een eigen gezicht aan.
Een zonnescherm zal jezelf als ook je interieur beschermen tegen de warmte en het zonlicht overdag, maar ook tegen de koelte van de invallende nacht.

Voor de zakelijke gebruiker voorkomt de zonwering hinderlijke schitteringen op het beeldscherm en voorkomt het voortdurende adapties van de ogen door fel licht. Het geeft de ogen rust en dat komt de prestaties ten goede.

40% van het energieverbruik in de EG wordt gerealiseerd door gebouwen. Daarbij betreft verreweg het grootste gedeelte de koeling, voor verwarming blijkt meestal veel minder nodig te zijn. Een goede zonwering, gekoppeld aan de juiste besturing, zorgt voor een prettig leefklimaat een lage energienota en een duurzaam gebouw!

terug naar boven

Levert Zonwering-online dezelfde kwaliteit als de zonweringsspecialist?

De producten die www.zonwering-online.be aan u levert, worden ook aan zonweringsspecialisten geleverd en zijn dus net zo goed. Wij hebben alleen bij de keuze van ons assortiment sterk gelet op montage- en gebruikersgemak. Wij kiezen voor eenvoud en gemak, ingewikkelde oplossingen hebben niet onze voorkeur.

terug naar boven

Kan ik zelf een doek vervangen?

Wanneer je alleen maar het doek wil vervangen als gevolg van slijtage of om een nieuwe uitstraling te geven aan uw huis, kan je je zonnescherm voorzien van een nieuw doek. Vaak is dat niet eenvoudig. Allereerst moet beoordeeld worden of het scherm geheel gedemonteerd moet worden om bij de doekrol te kunnen. Vervolgens moet de voorlijst zo ver uitlopen dat het doek slap komt te staan en de armen in hun uiterste stand staan (anders is het levensgevaarlijk), hiervoor is het bij een elektrisch zonnescherm nodig dat de afstelling van de motor gewijzigd wordt.
Bij de moderne zonneschermen (jonger dan ca. 20 jaar), bevat de voorlijst en de doekrol een ruimte voor een doekpees. Wanneer de eindstopjes worden verwijderd, kan het doek er zo uitgetrokken worden en zo wordt ook het nieuwe doek weer bevestigd.
Het vervangen van doek vergt een behoorlijk dosis technische kennis en vakmanschap.

Betreft het de vervanging een screendoek, dan is dit veel eenvoudiger omdat het probleem van de knikarmen met de sterke veren niet speelt.


terug naar boven

Welke kleur kan ik het beste kiezen?

Natuurlijk dient u te kijken naar de kleur die het beste bij uw huis of situatue past en u mooi vindt. Daarnaast dient u zich te realiseren dat de mate van bescherming tegen uv-straling afhangt van de kleur van het doek van je zonnescherm. Lichte acryldoeken, die meer uv- stralen doorlaten dan donkere, zijn desalniettemin net zo doeltreffend als zonnebrandcrème factor 50 (meer dan 90% van de UV stralen gefiltreerd).

Bij screendoek is de keuze uit dessins en kleuren veel beperkter. Omdat zij echter het komplete raam bedekken en daarmee het uitzicht naar buiten kunnen belemmeren, is de mate van doorzicht belangrijk. Donkere kleuren geven meer doorzicht dan lichte. Daarentegen houden lichte kleuren wel meer warmte tegen.

Kleuren beïnvloeden ons welzijn en dragen bij aan het creëren van een koele, warme of gematigde sfeer. Een zonnescherm kleurt het licht van de zon en heeft direct invloed op de waarneming van het licht. Een blauwe kleur kan de kleur van het licht ¨verkoelen¨ en benadrukt het gevoel van frisheid. Een gele kleur kan de kleur van het licht ¨verwarmen¨ en een gevoel van warmte geven.

Wat betreft het gestel kunt u kiezen uit vele gestandariseerde Ralkleuren. Een passende kleur voor iedere situatie.

Let wel. Kleuren kunnen in werkelijkheid altijd afwijken van hetgeen u ziet op onze webshop. Dit wordt veroorzaakt door o.a. afwijkende beeldscherminstellingen. Twijfelt u? Laat u dan verder informeren.

terug naar boven

Kan het doek schimmelen?

Doeken voor zonneschermen zijn gemaakt op basis van moderne synthetische vezels, zoals de in de massa geverfde acryldoeken. Zij vergaan niet, zoals het ouderwetse katoenen doek. Wel is het mogelijk dat er schimmel op het vuil in het doek ontstaat.
Rol nooit het zonnescherm op wanneer het doek nat is. Oppervlaktedeeltjes en atmosferische vervuiling die op het doek zijn neergeslagen  zullen dan gaan schimmelen. Mocht het wegens de weersomstandigheden toch noodzakelijk zijn het natte zonnescherm op te rollen, rol het doek dan weer uit zodra dit mogelijk is om de stof te laten drogen.

Voor screendoek geldt ongeveer hetzelfde. Dit is gemaakt van glasvezel, afgedekt met een PVC coating en kan zelf dus niet rotten of schimmelen.

terug naar boven

Onderhoud van zonwering

De kast:

Voorkomen moet worden dat atmosferische aanslag zich gaat hechten aan de kast en invreet op de coating en het aluminium.
Regelmatig schoonmaken met water voorzien van een niet aggressief schoonmaakmiddel, goed naspoelen en vervolgens met een zeem afnemen, is hiervoor voldoende.

Het  doek:

Bij lichte regen kan je het zonnescherm uitgerold blijven, maar vermijd dat het natte doek voor een langere tijd opgerold blijft. Indien je het natte doek hebt opgerold, rol het dan weer uit zodra het mogelijk is om te laten drogen. Maak je zonnescherm vrij van stof en oppervlaktedeeltjes door middel van stofzuigen, wegblazen, kloppen of borstelen.

Om vervuiling van de zonwering zolang mogelijk tegen te gaan, wordt het ten sterkste aanbevolen om het onder een dakgoot te plaatsen of een beschermingsluifel aan te brengen. Kies voor een zonnescherm met een cassettesysteem waarbij het doek volledig wordt opgeborgen voor een optimale bescherming gedurende het hele jaar.

Voor acryloek:

Weervlekken kunnen worden afgesponst of met veel water en met een vochtige doek gewreven worden. In geen geval zeepoplossingen, schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen of een hogedrukreiniger gebruiken voor het schoonmaken van uw doek.
Voor het schoonmaken van acryl- en glasvezeldoek zijn speciale middelen verkrijgbaar. Wi geven u graag advies.

Voor verticale zonwering in microgeperforeerde doek:

Scoonmaken geschiedt door  het hele doek uit te rollen en met behulp van een zachte, niet metalen, borstel het doek vrij te maken van stof en vuil door het aan beide kanten met schoon water te schrobben. Aangeraden wordt om te beginnen met de kant die het meest aan vuil wordt blootgesteld. Indien je een zeepoplossing gebruikt, doe dat dan steeds in overeenstemming met de gebruiksaanwijzingen van het betreffende schoonmaakmiddel. Spoel het doek rijkelijk na met schoon water en laat het aan de buitenlucht in uitgerolde staat opdrogen als de weersomstandigheden dit toelaten.
Let op; reinigingsmethoden zoals schuurmiddelen, hogedrukreinigers, chemische middelen, organisch en niet-organisch, worden ten strengste afgeraden.

terug naar boven

 
© 2024 DGL