Binnenzonwering, jaloezieën en rolgordijnen

Opmeten binnenzonwering

Houd bij het opmeten rekening met raamklinken en andere obstakels en bepaal de plaats van de bedieningszijde van binnenuit gezien.

Er wordt gewerk met zogenaamde dagmaten. Met "in de dag" wordt bedoeld tussen het kozijn of muur en met "op de dag"' op het kozijn of de muur.

meten op- en in de dag

Opmeten jaloezieen

Bij plaatsing op de dag:
Meet de breedte en hoogte binnen het kozijn op en tel daarbij de gewenste overlap. Hou in de hoogte altijd rekening met de bovenbak en het lamellenpakket dat voor het raam kan komen te hangen. Neem aan de zijkanten en aan de onderzijde en de zijkanten altijd 10 mm extra.

Bij plaatsing in de dag:
Meet aan de binnenzijde van het kozijn op verschillende plaatsen en trek van de kleinste maat 5 mm af.

Opmeten rolgordijnen

Plaatsing op de dag:

Meet de breedte en hoogte binnen het kozijn en tel daar de gewenste overlap bij op (minimaal 10 mm per kant)

Plaatsing in de dag:
Meet de breedte binnen het kozijn aan de bovenzijde en trek daar totaal 2 mm van af. Meet de kleinste hoogtemaat binnen het kozijn.

Jaloezieën: informatie en extra meetadvies

Onze horizontale jaloezieën zijn functioneel, decoratief en zorgen voor een perfecte lichtregeling. De lamellen zijn leverbaar in de breedtes 16, 25, 35 en 50 mm. De jaloezie wordt compleet geleverd met montagemateriaal. Bovenbak, onderlat en ladderkoord zijn kleur gecoördineerd met de lamel. Dit is niet altijd exact dezelfde kleur.

Bediening:

De standaard horizontale jaloezie met lamelband 16 en 25 mm worden  bediend door middel van een trekkoord en tuimelstang. De 35 mm en 50 mm jaloezie wordt standaard geleverd met tuimelkoord en trekkoord.

Lamellenpakket:

Hou rekening met de hoogte van het lamellenpakket en de bak bij het optrekken van de jaloezie.

Hoogte (cm) 16mm 25mm 35mm 50mm 50mm band
100 8 7 9 11 8
150 10 9 11 12 12
200 11 10 13 13 14
250 - 12 15 15 15
300 - 13 17 16 17

Zijgeleiding:

Speciaal voor draai-kiep ramen en deuren kan kabel zijgeleiding worden besteld. Dit werkt uitstekend tot een hoek van 15 graden.
Wanneer vooral de onderlat op z'n plek gehouden moet worden, kan dit ook gerealiseerd worden met zogenaamde fixeersteunen.

                                      zijgelijding horizontale jaloezieën

Ladderband

Alle 50 mm jaloezieën kunnen worden uigevoerd met ladderband. Voor de kleur ladderband kunt u een keuze maken uit speciale ladderbandklkeuren Indien u geen ladderband kleur opgeeft wordt de meest passende ladderband geleverd. De ladderband breedte is ca. 25mm. breed.

Rolgordijnen: informatie en meetadvies

Zonwering-online rolgordijnen zijn tegelijkertijd klassiek en modern. In de collectie is altijd iets voor uw interieur te vinden. In alle ruimtes vinden ze een goede toepassing. Verduisterende stoffen in actuele unikleuren en dessin maken rolgordijnen uitermate geschikt voor slaapkamers. Het rolgordijn is nog decoratiever te maken met een schulprand of roede.

Ons rolgordijn heeft als voordelen een zeer lichte bediening, heel smalle montage steunen en een eenvoudige plaatsing.

Stof

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, kwaliteiten en transparanties en heeft een maximale krimptolerantie van 3% Hierdoor kan na plaatsing door krimp van het doek een grotere lichtkier ontstaan.

Lasnaad

Uni stoffen hoger dan 185 cm kunnen voorzien zijn van een horizontale lasnaad. Uni stoffen breder dan 200 cm en hoger dan 180 cm zijn ALTIJD voorzien van een LASNAAD. Dessin-stoffen worden boven 185 cm hoog ALTIJD voorzien van een LASNAAD. Het patroon zal hierdoor niet doorlopen.

Lasnaden zijn altijd geplakt.

Beklede onderlat

De witte onderlat wordt standaard aan de voorzijde bekleed.

Vormvastheid

Stoffen zijn onderhevig aan variaties in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kan er een glooiing in de stof ontstaan die bij verandering van temperatuur en luchtvochtigheid weer kan wegtrekken. Ook kunnen de gesneden zijkanten enigszins rond gaan staan (het zogenaamde schotelen). Dit kan met name voorkomen bij verduisteringsstoffen. Ondanks het feit dat de maximale breedte van de rolgordijnen 300cm kan zijn, adviseren wij om, indien mogelijk, het rolgordijn op te delen in twee of drie afzonderlijke rolgordijnen. Vervorming van het doek manifesteert zich met name bij grote oppervlakken.

Bediening      

Het rolgordijn wordt bediend door een zelfremmend kettingmechechanisme met een stalen ketting.                                                                              

Extra informatie Rolgordijn Prestige

Bij het naast elkaar hangen van Prestige rolgordijnen moetenm de transparante en dichte banen netjes doorlopen. Wanneer u dit aangeeft zullen we daar rekening mee houden. We hanteren hiering wel een tolerantie van 5 mm.

schematische voorstelling Prestige                    mogelijkheden Prestige rolgordijn                  

 
© 2023 DGL