Besturingen zonwering

Er zijn veel aanvullende artikelen voor de besturing van een zonnescherm te verkrijgen. De bekendste en meest gebruikte worden hier nogmaals getoond. Voor meer informatie verwijzen we naar onze pagina voor de losse produkten en naar de site van SomfySomfy motoren en  besturingen logo

 

 

Zon- en windautomaat:

Een zon- en windautomaat is een sensor die het scherm volledig bestuurt. Is er een bepaalde hoeveelheid zon, dan stuurt het een signaal naar de motor en gaat het scherm uit; waait het te hard, dan gaat het scherm weer in.

De windsensor heeft een hogere prioriteit dan de zonsensor. Dus al schijnt de zon, wanneer het hard waait, blijft of gaat het scherm dicht. Fouten in de instelling kunnen leiden tot schade.

Somfy Soliris  RTS zon- en windsensor

Er zijn zogenaamde bedrade zon- en windautomaten (voor een gewone schakelaar en naast de voedingsdraad een draad voor het signaal van de automaat naar de motor). En er zijn zon- en windautomaten voor het Somfy RTS afstandbediening systeem. Hier is alleen een voedingskabel naar de zon-en windautomaat nodig. 

Windsensor:

Een windsensor stuurt een signaal (door een draad of radiografisch) naar de ontvanger van de elektromotor om het scherm te sluiten bij te veel wind. De plaats waar deze sensor wordt geplaatst en de instelling er van zijn essentieel. Fouten hierin kunnen leiden tot schade.

 

 
© 2024 DGL