Elektrische bediening van de zonwering

Elektromotor (buismotor):

voor alle knikarmschermen, uitvalschermenm screens en rollukken

Alle types zonwering kunnen tegenwoordig worden uitgerust met elektromotoren. Zonwering-online heeft er voor gekozen op dit gebied samen te werken met de marktleider in motoren en besturingen Somfy.

Somfy logo zonwering  motoren

De motor is altijd een zogenaamde buismotor en wordt ingebouwd in de doekbuis of bij een rolluik in de 8-kant buis waarover het pantser oprolt.

De motor zit middels een meenemer en adapter aan de buis verbonden en kan zo de buis doen bewegen. De spanning is in het algemeen 230V AC (wisselstroom) en het benodigde vermogen van de motoren is afhankelijk van de productafmetingen en van het type product.

                          zonwering buismotor  Somfy LT 40                                                           meenemer en  adapter voor zonwering motor

De motor moet afgesteld worden op de twee eindpunten.  Bij een basismotor geschiedt dit met mechanische schroefsystemen. Modernere elektronische motoren kunnen ook ingesteld worden en afslaan op basis van de tegendruk of het aantal omwentelingen.

Voor de elektronische motoren van Somfy zijn bij Zonwering-online afstandbedieningen verkrijgbaar,

Het afstellen van een elektronische motor verloopt ook met de afstandbediening. Bij elektronische motoren met afstandbediening is het vaak ook mogelijk een extra “tussenstand” vast te leggen.

Afstandbedieningen:

zonwering  afstandbediening Somfy Telis pure            zonwering buismotor  Somfy afstandbediening wandzender
              handzender                                   wandzender

De afstandbediening stuurt een radiografisch signaal naar de ontvanger. Meestal is de ontvanger geïntegreerd in de kop van de motor, heel soms is dit een losse unit die met de motor is verbonden.

Er zijn ook draadloze schakelaars die net zo werken als een losse afstandbediening, maar er alleen uitzien als een schakelaar. Het voordeel is dat er geen bedrading nodig is, ze op een vaste plek zitten en dus nooit zoek raken.

 

 
© 2024 DGL