Binnenzonwering

Rolgordijnen

Bediening

Het rolgordijn wordt standaard uitgerust met zelfremmend mechanisme van marktleider Hunter Douglas dat met een ketting wordt bediend.

Zelfremmend kettingmechanisme rolgordijn

Het is ook mogelijk het rolgordijn te voorzien van een zogenaamd "softraise" systeem. Dit is niet meer het traditionele veersysteem zoals u dat nog van vroeger kent en vaak met enorme snelheid oprolde. Nu beweegt u het systeem met de hand naar beneden en het rolt op door een lichte ruk met de hand naar beneden waarna het systeem keurig en heel beheerst oprolt zonder u aan het schrikken te maken.

Schulpranden

Om een rolgordijn extra decoratief te maken, is er de keuze uit verschillende soorten schulpranden. De types 1 en 3 worden afgebiesd met een zogenaamd kleur gecoördineerd (bijpassende kleur) band.

Er zijn de volgende types:

volants of schulpranden rolgordijnen

De hoogte van de schulprand of valant is ca. 15 cm. De houten roede heeft de kleur gelijkend op eiken.

Bij rolgordijnen hoger dan 185 cm moet rekening gehouden worden met een horizontale lasnaad.

Montage

Montage geschiedt met de slimme stalen steun, die vervolgens wordt afgedekt met een gestileerd kunstof kapje.

Hunter Douglas EOS montagesteun rolgordijn                     rolgordijnsteun Hunter Douglas EOS

Afmetingen steun, mechanisme en doekspleet:

technische tekeningen rolgordijnen

Transparant of verduisterend, Basic of Premium collectie

De mate van transparantie wordt bepaald door het type stof en de kleur. Enkele desssins hebben ook op geweven banen, zodat ze heel mooi gefilterd licht toelaten.

Indien echte verduistering noodzakelijk is, dan dient u onze rolgordijnen te kiezen die aan de achterzijde voorzien zijn van een zogenaamde black-out laag. Deze laag stop het licht volledig. De stoffen zijn voorzien van een zogenaamde black-out laag. Deze laag stop het licht volledig.Bij de meeste black-out stoffen is deze laag wit (en is dus de achterzijde van uw rolgordijn wit). In enkele gevallen is deze laag kleurend gemaakt met de voorzijde van de stof.

Prestige rolgordijnen

Het Prestige rolgordijn is te leveren in diverse kleuren geheel volgens de laatste trends. Ze zijn toe te passen in zowel een kleurrijk alswel in een interieur met veel natuurtinten.
Het komt zelden voor dat zo'n uniek product als het Prestige rolgordijn zo veel gunstige eigenschappen combineert;

 • lichte, eenvoudige, bediening met kettingmechanisme
 • gemakkelijke montage
 • lichtregulering bij elke stand van het rolgordijn, dus bij het rolgordijn halverweg of geheel naar beneden, kunnen de voor- en achterlaag zo gepositioneerd worden van elkaar dat of het rolgordijn "dicht" is of "open".

 • De bediening kan aan de linker- of rechter zijde plaatsvinden op smalle montage steunen.

  Prestige rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, en kwaliteiten en hebben een krimptolerantie van 3%. Hierdoor kan na plaatsing door krimp van het doek een lichtkier ontstaan.
  Stoffen zijn onderhevig aan variaties in temperatuur en lucht-vochtigheid. Hierdoor kan er een glooiing in de stof ontstaan die bij verandering van temperatuur en luchtvochtigheid weer kan wegtrekken.
  Ook kunnen de gesneden zijkanten enigszins rond gaan staan (het zogenaamde schotelen). Deze vervorming van het doek manifesteert zich met namebij grote oppervlakken.
  Door de grove structuur van de transparante banen kunnen deze aan de zijkanten licht rafelen.
  De verzwaringsonderlat wordt uitsluitend aan de uiteinde op zijn plaats gehouden. Bij brede Prestige rolgordijnen kan de onderlat iets wijken.

                                 schematische voorstelling Prestige                               mogelijkheden Prestige rolgordijn

 

Bij het naast elkaar hangen van Prestige rolgordijnen moeten de transparante en dichte banen netjes doorlopen. Wanneer u dit aangeeft zullen we daar rekening mee houden. We hanteren hiering wel een tolerantie van 5 mm.

Horizontale jaloezieen 16 mm, 25 mm, 35 mm en 50 mm

Jaloezieën: informatie en meetadvies

Onze horizontale jaloezieën zijn functioneel, decoratief en zorgen voor een perfecte lichtregeling. De lamellen zijn leverbaar in de breedtes 16, 25, 35 en 50 mm. De jaloezie wordt compleet geleverd met montagemateriaal. Bovenbak, onderlat en ladderkoord zijn kleur gecoördineerd met de lamel. Dit is niet altijd exact dezelfde kleur.

De bovenbak en onderlat zijn standaard van roestwerend behandeld staal. De lamellen zijn altijd van aluminium.

Bediening:

De standaard horizontale jaloezie met lamelband 16 en 25 mm worden  bediend door middel van een trekkoord en tuimelstang. De 35 mm en 50 mm jaloezie wordt standaard geleverd met tuimelkoord en trekkoord.

Opmeten:

Houd bij het opmeten rekening met raamklinken en andere obstakels en bepaal de plaats van de bedieningszijde van binnenuit gezien.

Bij plaatsing op de dag:
Meet de breedte en hoogte binnen het kozijn op en tel daarbij de gewenste overlap. Hou in de hoogte altijd rekening met de bovenbak en het lamellenpakket dat voor het raam kan komen te hangen. Neem aan de zijkanten en aan de onderzijde en de zijkanten altijd 10 mm extra.

Bij plaatsing in de dag:
Meet aan de binnenzijde van het kozijn op verschillende plaatsen en trek van de kleinste maat 5 mm af.

Lamellenpakket:

Hou rekening met de hoogte van het lamellenpakket en de bak bij het optrekken van de jaloezie.

Hoogte (cm) 16mm 25mm 35mm 50mm 50mm band
100 8 7 9 11 8
150 10 9 11 12 12
200 11 10 13 13 14
250 - 12 15 15 15
300 - 13 17 16 17

Zijgeleiding:

Speciaal voor draai-kiep ramen en deuren kan kabel zijgeleiding worden besteld. Dit werkt uitstekend tot een hoek van 15 graden.
Wanneer vooral de onderlat op z'n plek gehouden moet worden, kan dit ook gerealiseerd worden met zogenaamde fixeersteunen.

Ladderband

Alle 50 mm jaloezieën kunnen worden uigevoerd met ladderband. Voor de kleur ladderband kunt u een keuze maken uit speciale ladderbandklkeuren Indien u geen ladderband kleur opgeeft wordt de meest passende ladderband geleverd. De ladderband breedte is ca. 25mm. breed.

Technische tekeningen jaloezieen:

technische tekeningen horizontale jaloezieën

 


 

 
© 2024 DGL